like a flower waiting to bloom

Idag var Agnes och Mimi söta.

Dagen har inte varit så olik alla andra måndagar. En bra mattelektion, plugg på håltimman och ett chockande beteende var det som skilje dagen från alla andra. Det har också varit onormalt kallt. Sommar kom hit.

2011-01-31

Sista januari kan bara betyda en sak för mig. Cleas födelsedag. En liten hemlighet är att Cleas födelsedag var nästan den första jag lärde mig. Till och med före mina föräldrars. Kanske beror det på att det är sista dagen av den första månaden på året, men jag tror det beror på att hon betytt och betyder så himlans mycket för mig.
Idag blir min fina alltså ett år äldre. Närmare bestämt 17 år. Och eftersom jag inte får vara med och krama på henne, så får hon istället ett grattis här.
Jag och Clea började umgås i början av fyran. Jag kommer ihåg hur hon kom fram till mig i matsalen och frågade "Vill du bli min bästa vän?", hon har alltid varit väldigt rakt på sak, och att vi efter det var med varandra hela tiden. Det blev fem år av en berg-och-dalbanesituation och större delen av tiden bråkade vi nog. Samma umgänge men oj oj vad vi var elaka mot varandra. Förra året blev vi, genom Clara, vänner igen. Och jag får väl helt enkelt tacka henne för det för skulle inte kunna tänka mig något annat än Clea som en av mina närmaste.
Våra mammor har varit vänner längre än vi har varit det och nu är vi alla som en stor familj. Inte bara vi fyra utan till familjen Österlind-Garriga tillhör grannar, släktingar och vänner. Just för att vi har så många runt oss som för oss samman har det alltid varit lugnt att bråka för genom åren har Clea varit mer som en syster och jag visste att vi aldrig skulle tappa varandra hur mycket vi än ville det.
Här har jag nämnt deras mysiga kök ett antal gånger men i själva verket är det inte bara köket jag älskar. Utav alla ställen jag just nu kan kalla hemma är deras lägenhet där jag bott längst och trivs bäst. Där har jag blivit utjagad av Leo och hans galna vänner, löst bråk, duschat och badat med både den ena och den andra, gjort läxor, beundrat Cleas blocksamling, sett hur våra syskon pussade varandra många gånger om, snackat skit, övat in danser, sovit i alla sängar de har och har haft, filmat när Maria dansade runt med kallingar på huvudet, legat och viskat tills klockan blev alldeles för sent, ätit alla dagens mål många gånger om, mått allt från skit till superbra, jag har gjort det mesta hos Clea och varje gång jag varit där har jag känt mig lika hemma.
Cleo har ett enormt ego och att hon tycker hon är bäst är något ingen kan undvika. Det roliga är att hon alltid är seriös med hennes Clea-är-bäst. Lite "I'm Chuck Bass" över hela grejen. Ett typiskt Cleabeteende är när man berättar något, hon sitter först tyst ett tag och ser lite drömmande ut, sen avbryter hon och lägger en kommentar om hennes kläder, vad hon ska äta eller något annat helt random, vilket visar tydligt att hon inte lyssnat på vad man sagt. Trots att hon själv tar upp större delen av hennes liv vet jag att vi andra får gott om plats också.
Sötisen är mycket kreativ och påhittig. Hon är öppen och så länge man inte tröttnar på att höra henne prata måste man bara gilla henne. Vi båda har en tendens till att öppna munnen och sen aldrig stänga den igen. Vi avbryter varandra och båda är oftast lika inne i samtalet och vill ha sitt sagt. Något man kan tycka skulle förstöra, men tvärt om fungerar det alltid.

I våras var vi själva bara vi två vilket vi då inte hade varit på väldigt länge. Precis när vi skulle gå över ett övergångsställe påpekar Clea hur kul det är att trots att vi inte umgåtts bara vi två på år så har det inte blivit någon pinsam tystnad. Det blir tyst för första gången på hela dagen och efter några sekunder börjar vi båda skratta för att vi kommer på att det inte varit tyst över huvud taget.
Med det här ville jag mest säga grattis till världens bästaste tjej. Jag saknar dig så mycket att jag spricker. Men snart så ses vi, antagligen i Stockholm, och sen även här, i Paris. Du är underbar och jag hoppas de där hemma ser till att din dag blir minst lika bra. Grattis igen Clea!!!!

toi aussi tu veux de l'amour


I Bryssel fanns en nedklottrad tunnel. Där hänge vi innan tåget kom.
Nu: sova till de fina tonerna på Junos dvdmeny. Idag har inte varit en bra dag förutom att jag fått prata länge och väl med fyra fina hemifrån.

pêche et poire

Hej jag dricker saft som påminner om tiderna jag smög ut i köket, tog syskonens barnmat och en sked och sedan satte mig i mitt rum och mumsa. Efterrätt på bruk. Det blev inte mycket bättre än så. Men det här är inte helt del det heller.

helgen

Fredag, sov hos Andreas. Det blev mycket vampyrfilm. Lördag, lämnade Yara hos moster och fikade där. Kom hem. Öppnade ytterdörren och blev på en gång sönderkramad av barn. Alia hade pyjamasparty. Mycket skrik, musik, film och franska. Jag gömde mig i köket med telefonen och pratade med Clara länge och väl för nu ringer jag äntligen gratis hem. När de tillslut skulle sova kröp jag ner i mammas säng och såg på Juno tills jag somnade. Idag är det söndag och jag måste verkligen ta tag i läxorna.

Damn be this wind it's still movin' on in to the bones and the bed of my soul

Är i stort behov av lov just nu. Att få mysa i Cleas kök med två av mina favorittjejer var bara alldeles för fint. Känslan av att inte ha något man måste göra, inget som stressar, åh vad jag vill fly från allt. Idag får jag betyg i matte och hela helgen måste jag plugga som aldrig förr. Usch!

En liten fin sak är att det faktiskt bara är tre veckor kvar till lovet. Och veckan efter lovet har dom lov där hemma och då kommer ägarna till världens mysigaste kök hit. Ja, Clea och Maria ska mysa med oss i en vecka och det kommer bli så bra.

yo yo yiggady yo!


Juno MacGuff är världens coolaste. Om jag fick skulle jag vara henne.
Några bra scener som är precis sådär fina som resten av filmen.
Jag har nu skrivit klart min filmanalys. Att analysera världens bästa film kan vara en av de roligaste skoluppgifterna jag någonsin gjort. Den är så fin och nu vill jag bara se på den.

fred och kärlek

packlista: såpbubblor, bra tält, leopardtält, sovsäck, festivalkläder (kommer mer om det senare), gummistövlar, converse, ipodhögtalare, batterier, kuddar, filtar, solstolar, engångskameror, magväskor, digitalkamera, tygpåsar,
digestivekex, ficklampa, regncape, plåster, fickspegel, silvertejp, torrschampo, kortlek, perment marker, tuggummi, välarbetad och genomtänkt hafflista, liggunderlag, deo, lök, gooooodis, pengar, solkräm, flip-flops, tändare, våtservetter, myggstift, toarullar, hänglås, tandborste?, bröd, halstabletter, treo, solglasögon, visselpipa.
Nu har jag och Clara taggat inför peace and love mest hela kvällen. Inte mycket plugg gjort men åh så glad jag är. Har nått en maximal lycka här i mitt rum. Töntar som vi är så har vi även börjat spåna på en packlista, här kommer den:
såpbubblor, bra tält, leopardtält, sovsäck, festivalkläder (kommer mer om det senare), gummistövlar, converse, ipodhögtalare, batterier, kuddar, filtar, solstolar, engångskameror, magväskor, digitalkamera, tygpåsar, digestivekex, ficklampa, regncape, plåster, fickspegel, silvertejp, torrschampo, kortlek, perment marker, tuggummi, välarbetad och genomtänkt hafflista, liggunderlag, deo, lök, gooooodis, pengar, solkräm, flip-flops, tändare, våtservetter, myggstift, toarullar, hänglås, tandborste?, bröd, halstabletter, treo, solglasögon, visselpipa.

runner in the garden

I fredags var jag med den här mysiga killen som förresten är det sötaste som finns. Vi var hos honom och åt middag och sen sov han hos mig. Det var fredagen det. Idag är det onsdag. Kvart i nio till sex med två timmars idrott på slutet. Jag gjorde fyra mål. Man måste bara gilla det. Annars har dagen har varit lång och kall. Har mest lyssnat på the tallest man on earth. Väldigt bra.

disa, mimi och gossip girl

Det var gg-start idag och jag, Mimi och Disa hade dagen till ära gg-kväll. Vi köpte Thai mat och satte oss på Mimis rum framför det nya avsnittet. Efter tio minuter fick jag en allergisk reaktion, vilket jag har fått ganska många gånger på senaste tiden, och fick åka hem. Mina sötisar följde med mig så jag inte skulle dö på vägen och det blev gg här hemma istället. Mysig kväll men den kunde helt klart blivit bättre.

stand by me

Bryssel slutade med konsert där vi fick visa upp vad vi arbetat med hela helgen.

avec faster

Min faster har varit i Paris över helgen och idag var hon med på mina två lektioner och sen har vi hängt lite här och där.
Jag såg typ ut såhär.
Vi åt Donken.
Shoppade på H&M och såg på bio. Nu blir det Madagascar 2.

brysselhelg

I helgen var vi i Bryssel med estetisk verksamhet. Det var musik på schemat och jag spelade trummor utan avbrott i ett och ett halvt dygn. Mycket kul var det. Här är första drösen bilder. Mer kommer.

min silvertejpälskande far

Min pappa har börjat bli gammal. Idag fyller han nämligen 37 år och då tänkte jag passa på berätta att han är världens absolut bästa pappa. Jag ser honom nog dock ganska mycket som en storebror. Vi slåss och retas med varandra hela tiden men han förstår också och finns alltid där när jag behöver honom. Jag älskar dig pappa. Grattis igen.

big mac & co

Nej jag ska inte äta Donken men vad gör man när mamma ringer och undrar om hon ska köpa med sig? Man tackar gud och säger ja. Nu har jag mat i magen och ny energi. Lyssnar på Säkert! och skriver av och om engelskaläxan som jag så dumt skrev på datorn när hon vill ha in det på papper.

en plats i världen, den finaste platsen som finns

Såhär glad vill jag vara just nu. Vill ligga i soffan och gömma mig för värmen. Kanske rulla ner till havet på min rosa cykel som, hur mycket jag än inte vill erkänna det, faktiskt är för liten. Kanske sola och bada eller ta The Duck ut på en tur. Kanske trampa på cykelns pedaler två gånger och sen vara hos Anna. Mysa framför en film eller leka dunken på kvällarna. Vill sitta på toppen av berget och prata i telefon med världens finaste utsikt. Gå kvällspromenader och bara andas frisk luft. Jag vill vara där jag mår som allra bäst, där allt är så fint att jag bara vill hoppa högt av lycka hela tiden. Bästkusten jag saknar dig.

veckans 4:e prov

Idag är det nationellt prov i matte a. Borde gå bra. Men man vet aldrig. Matten har varit så förvirrande. Ingen planering, inga genomgångar. Hoppas på det bästa men är samtidigt medveten om att det kan gå helt åt helvete och då kommer jag nog aldrig riktigt förlåta mig själv.

stripes of white and blue

Randiga jeans är inte helt okej här i Paris men jag gillar dom. Imorgon så. Jag har även hittat min nya favoritpluggställning. Och mamma slängde precis in tre chokladkakor i mitt rum. Lite najs sådär.

Black & Blue - Miike Snow

ett vanligt onsdagshål

Så var det onsdagshål igen och precis som förra veckan var jag med Mini och Hanna.
Men denna gången stannade vi innanför skolans murar.
Vi försökte plugga lite.
Min hörlur gav mig en fet stöt. Tack för den.
Mina sötisar.
Ett stycke snyggning #2.
Hannas fina födelsedagspresent från Marc.
Efter ett tag kom Helin.
Jag hade på mig mina älskade jeans och bästaste skor.

Idag var det väldigt god lunch och samredovisningen flyttades fram en vecka. Typ det dagen bjöd på. Nu ska jag hämta systrarna och sen ta tag i plugget. Bara tre prov kvar nu. Sen, heeeelg. Och Bryssel.

brand new bass guitar

Mamma spelar musik som jag lyssnade på ungefär här. Fint och jobbigt på samma gång.

Well I went to buy myself a hand gun. What do you think, man? shoot down everyone. See you back oh running star. But I spent all my money on this crapped out piece of shit called 'the bass guitar' - Jamie T. Mest vill jag nog bara lyssna på sånt här, sjunga med och dansa. Kanske drömma lite om lov, sol och frihet men finns inte tid. Pluggar upp och ner istället.

måndagsbarn

Dagen började, som så många dagar tidigare, med att jag sov för länge och kom en lektion sent. Allt rullade på ganska bra tills jag fick en verklighetschock och bröt ihop totalt. Kom hem med tårar i ögonen, vilade, åt, tog tag i kemin, märkte att det inte var svårt, tröstade mig med choklad, gjorde klart engelskan och nu mår jag betydligt mycket bättre. Ska lägga mig tidigt också. Så blir morgondagen förhoppningsvis lite bättre.

the blues are still blue

Helgen har varit mycket mys. Igår dansade Yara runt till S&M i kaninöron. När jag tittade på henne sa hon: "jag är inte konstig jag bara dansar som en flicka". Ibland undrar man var världen är på väg, men väldigt söt var hon. Jag har alltså varit en del med systrarna och nästan ett dygn med pojkvännen. Två ganska bra dagar helt enkelt.

cause i may be bad

I Stockholm spårades det hos denna snygging igår och bara för att jag dooog när jag fick höra vad som hände känner jag att jag måste föreviga det här på bloggen. Det blir ett grattis till Clea och något att skratta åt många månader framåt. Det är inte ofta jag känner att jag verkligen missar saker för att jag bor långt bort men åh vad jag hade velat vara där (och fota, hehe).

Bara för att det nu är det enda jag lyssnar på. Rihanna - S&M

kaos

Igår var det alltså fest för Lundarna. Det blev lekar, pizza och glass.

na na na na come on i like it

Fredag. Äntligen. Sovmorgon till 1125 så nu ska jag ta tag i mig själv och göra lite läxor, eller se på gg, vi får se. Ikväll är det iallafall fest för de nya eleverna.
En mindre trevlig sak är att jag helt har lost it och börjat lyssna på Rihanna. Så dåligt och jobbigt beroendeframkallande. S&M kommer dunka i mina hörlurar hela vägen till skolan och jag gillar det inte.

höst i luften

Lite grått här i Paris. Men också ganska fint.

tre timmars hål

På hålet var jag med Hanna och Mini.
Söt.
Hanna ville pussa mig på näsan.
Jag och Hanna var normala.
Vi gick hem till mini där hon snurrade på min rygg.
Hanna åt brödkniven.
Mini var otroligt söt.
Vi såg på Kiss And Kill och åt glass. Sen var det dags att ha två timmars idrott.

chicken mcnuggets

Efter skolan blev det att jag var med Greta och Helin.
Helin fick för sig att om hon pussar folk på pannan har hon makt över dem. Ett plus är också att hon blir längre.
Söta Helin och jag.
Vi gick till Donken.
Inte bra. Men åh så gott.

Idag har jag bara lyssnat på Noah And The Whale - Give A Little Love

1årsdag

Mitt iphoto är fyllt med 15000 bilder från 2010 och mina älsklingar dyker upp lite då och då. Bästa skorna och köpet någonsin. Fortfarande helt nykär efter ett år.

the moldy peaches

Clara har skaffat brillor och jag sitter och stirrar in i datorn i hopp ett litet synfel. Ungen är ju för snygg. Mina nya ipodhögtalare dunkar på rätt så bra i bakgrunden. Första gången de används. Lyssnar på rubriken och bara gillar läget ganska mycket.

SERVA ME. SERVABOTE

Jag och Mini fick finfina ring från Marc Jacobs av Helin.

Det bästa med dagen: Naturkunskap och Samhäll inställda. En timma längre sovmorgon och slutade en timma tidigare. Nu lyssnar jag på Claras musik och saknar henne. Men skypear med henne vilket gör allt lite bättre. Prata är nog det bästa jag vet.

the streets have no name

Gånger tre på min garderob. 
Mitt rum har börjat bli ett rum på riktigt. Även en till Audrey på min dörr och lite sommarbilder här och där. Gillar det mer och mer. Myyys.

en ros, en hatt


Två fina från höstlovet.

hannas födelsedagsmys

I fredags var jag i skolan och sen åkte vi mot Hanna.
Hennes föräldrar hade köpt mycket gott.
Mini och Camilla.
Obehaglig.
Hanna var snygg.
Jag fick vara med på bild.
Jag och Helin var mest med varandra under kvällen. Vi och Filippa var lite outsiders.
Vi åt burritos precis som förra gången vi var där.
Hanna gillade det.
Helins.
Mini och Hannas vänner från lycéet var där.
Safia.
Jag fotade julgranen från alla vinklar.
Jag och Helin.
Camilla, Sofia och Filippa (som levererades till Hanna i en stor låda från Sverige).
Vi åt fransk kaka.
Helin fick gubben och vann kronan. Vi såg även Neuilly Sa Mère, sjöng, fångade en stor spindel och jag tappade rösten. Det var väldigt trevligt.

ännu en dag

Idag känns det som att det är dags att gå till skolan. Börjar 13.10 med stormöte och en, kanske två, lektioner. Det ska nog gå. Senare ska vi fira finaste Hanna som fyllde år igår.

we laugh indoors

Såhär såg jag ut de första dagarna av året.

Det finns en gata där alla kan mitt namn. Jag ramlar dåliga gatan fram.

Fortfarande sjuk, lyssnar på Håkan och det skulle ju va dans, dans, dans!


lillebror, bli inte som jag när du blir stor.

Min lillebror är så otroligt fin. Alltid snäll, alltid lugn. Han kommer in till mig hela tiden bara för att ge mig en kram eller för att se så allt är bra. Han säger "du och jag Amina", precis som Emil säger till Alfred, med världens gulligaste röst. Jag har fått äran att bli utsedd till hans bästa vän och blir lika glad varje gång han säger det. Nu bor han så långt bort och fy vad jag saknar honom.

love me if you dare

Clara ser nu på Love Me If You Dare. En av de bättre filmerna jag sett. Himla fin.

another sunny day

Tillbaka i Paris. Jobbig resa. Hoppade skolan för att spela systerns game boy. Mår inte så bra efter sprutan jag tog igår. Mest vill jag nog sova.

Mamma har fixat lite i mitt rum. Audrey Hepburn överallt, en gul lampa och en hög säng. Gillar det ganska mycket. Min djupaste tanke för tillfället är varför kylan följde med hem. Det var typ allt jag hade att dela idag.

2007

Mitt i packningen hittade jag min gamla kalender från sjuan. Allt kom tillbaka. Hur vi pratade och skrev. Hur vi snackade om varandra, hur elaka och omogna vi var. Lektionerna var ett enda långt klotter eller sovade, om vi var där vill säga. Vi löste bråk eller snackade skit på pea och på papper medan lärare pratade om oviktiga saker framme vid tavlan. Vi skrev våra namn överallt med fingrar, smink och pennor. Vi snatta och rökte. Vi tog sprit från föräldrarnas barskåp. Vi ristade in de första bokstäverna i våra namn på armarna. Försökte göra piercings. Gjorde uppror mot de vuxna. Sminkade oss för mycket och klädde oss för bart. Vi antingen älskade eller hatade. Vi försökte få uppmärksamhet genom att skämma ut oss. Vi var 13 år och förstod inte själva vad vi höll på med. Det enda vi visste var att vi var coola.

sakta längst kinderna

De sista kramarna gjorde så ont. Jag som precis vant mig vid att vara tillbaka.

måndag den tredje januari.

Tidigt idag åkte jag in till stan för att först vänta på tok för länge på husläkarmottagningen och sedan väcka sötisen ovan för att dra ut henne på äventyr.
Efter lite mindre roligt hamnade vi på Monki.
Vi drog som vanligt med oss halva affären in i ett av provrummen och bosatte oss där ett lite för långt tag.
Vi gick sen Drottninggatan fram och stannade till både här och där.
När vi frös lite för mycket gick vi till 60. Där vi fick sällskap av
Thyra,
Amanda,
och Minna.
Jag drack chai latte med sirap och skummad mjölk och åt kanelbulle. Så det ska vara.
Mysisar.
Jag hade platt hår och drack ur stor kopp.
Minna tyckte det passade sig att skicka våra fd playahead namn på fönstret.
Det satt tre coolingar vid bordet bredvid.
Sen blev det kramkalas.

Efter det lämnade vi 60. Tittade på Kånken-ryggsäck till Clara på Naturkompaniet och sen gick jag, Minna och Clara hem till den sistnämnda. Där hade vi teknikhörna och sen var jag tvungen att gå. Imorgon bär det av mot Paris igen.

We don't sleep when the sun goes down.

Imorgon blir en stressig sista dag. In till stan vitt åtta för att först göra lite måsten sen köpa lite saker, fika och säga hejdå. Hemma kommer opackade väskor och högar med läxor vänta. Kul.

Bild på mina älsklingar lånad härifrån.

Teenage Crime - Adrian Lux

mat, film, sax, elsa

Idag var Elsa här hos moi. Vi åt pasta med pesto och kladdkaka framför Fucking Åmål, bara för att det är så kul att Johan är med. Ganska fint att få träffa henne igen. Det blir inte så ofta nu för tiden.

i'd rather dance than talk with you

Igår sov jag hos min söta Clara. Vi såg Pirates of the Caribbean och somna mysigt nära varandra. På morgonen blev det frukost framför OC, alltid lika bra. Vi har även kommit igång med nyårslöftet. Det går bra nu.
Jag typ var ganska trött.
Och vi var helt normala.

where i need to be

Mina nya jeans. Gillar dem.

Det är fortfarande alldeles för tomt här så sover hos Clara.

nyårsfest

Efter middagen mötte jag upp Minna, theo och Donata och plockade upp resten av festen på väg till djuprgårdsbron där vi skrek in det nya året. Snöflingorna var stora som pingisbollar och man såg ingenting. Det var underbart att ha nästan alla vänner där. När det blivit 2011 gick vi till Martin där det dansades och pratades tills jag och Bambam gick för att möta upp Donata, gå förbi en annan fest och sen pulsa hem genom snön. Kvällen var helt enkelt awesome.

nyårsmiddag

Nyårsfirandet började med middag hos Tessa. Mycket smält ost och min och Claras spårade chokladbollstårta.

RSS 2.0