en dag i paris

Idag hade vi en dag i Paris. Vi åkte båt längst floden, hade picknick under Eiffeltornet och sen delade vi upp oss i mentorsgrupperna och då gick min och köpte kontantkort och fikade. Sen var dagen slut och då gick jag, Helin och Mimmi till Notre-Dame där jag och Mimmi, efter ett tag när Helin åkte hem, mötte upp Agnes, Disa och Sara och så gick vi till Shakespeare and Company som visade sig vara världens mysigaste bokaffär. Hade det funnits en säng hade jag flyttat in imorgon! Efter det blev det lite strosande i Marais. Lite second hand, mycket kurr i magen. All mat som finns överallt gör mig hungrigare än någonsin.

pirr i min mage

Lever som i en dröm, som att jag inte riktigt är närvarande, som att jag när som helst kommer vakna upp hemma i min säng. Allt är suddigt i kanterna och känns helt overkligt. Längtar jag hem eller är allt bara för bra för att vara sant? Kan inte sätta fingret på det. Vet inte vad som är upp och vad som är ner. Bor jag i denna fina stad, på riktigt? Allt blir suddigare. Godnatt.

liv i en resväska, eller åtta

Och så har mitt "nya liv" börjat, ett liv i Paris. Idag var jag första dagen i skolan och det blir nog bra men just nu är jag bara trött. För många namn och för mycket information, det snurrar i min skalle. Vi flyttar snart in där vi ska bo och då blir allt lugnare. Då kan jag packa upp och stänga dörren till mitt rum. Nu står jag i min mosters vardagsrum och tusen barn springer runt. Aj. Mitt. Huvud. Men jag är i Paris. Bästa platsen på jorden så klaga, kan jag inte göra!

POPA-FUCKING-PANDA! dag 2

Shout Out Louds var bra, bra, bra.
Clara och Thyra var glada.
Vi höll platser längst fram.
The Magic Numbers. Magiskt.
Klapp. Klapp. Klapp.
Det blev lite "we are the world"-känsla.
Neon Indian och Hot Chip avslutade och då spårade det lite smått. Kameran fick därför ligga säkert i fickan.
Jag och Thyra sa vårt sista hejdå. Jag och Clara träffade sen Clea och Douglas och jag sa hejdå till dem med. Tårarna rann en hel del igår men fy vilken fin lördag det blev ändå!

The Magic Numbers - I see you, you see me. Finast på hela helgen.

POPA-FUCKING-PANDA! dag 1

Jag köpte jordgubbar som vi smaskade på innan vi gick in.
Fina Thyra.
Fina Clara.
Och fina jag.
Vi såg lite av Jonathan Johansson. Han var snygg.
Mina och Claras.
I väntan på familjen.
Sen kom dom och det kunde inte varit bättre. KÄRLEK.
Markus Fucking Krunegård. MER KÄRLEK.
En fet like på popaganda-ankan och min flickor.
En större like på hatten.
Belle & Sebastian var fiiint, underbart fint.
Mina spårade brudar.
Dansade till Robyn.
Robyn. Hon var awesome men vi var lite för långt bak.
Väskorna händes upp.
Dance dance dance.
Min ballong hade vi kul med hela kvällen och morgonen efter. Sen gick den sönder.

det spårar i min skalle

Sitter i claras kök och ser på när hon och Myran gör blueberry banana american pancakes till vår lilla brunch vi ska ha om ett tag. Det blir också sista gången jag träffar flickorna fina.


Jack Johnson - Banana Pancakes

Igår kväll var så där underbart magiskt som det kan vara ibland. Höjdpunkten var Familjen, vi stog längst fram och det var bara helt galet bra. Det bästa var ändå när Markus Krunegård kom upp på scen. Mitt hjärta stannade för ett ögonblick och jag svävade ett tag innan jag började hoppa och skrika av lycka. Han sjöng Familjens låt Man ser det från månen och sen gick han. Lite besviken men fint var det ändå. Belle & Sebastian var också så där perfekt. Vi stog en bit bak och njöt av musiken. Ett litet plus i kanten var att både sångaren i Familjen och Jonathan Johansson tog mina händer och Clara, ful som hon är, fick en kram. Hela kvällen var pure awesomeness!


Familjen - Huvudet i sanden


Familjen - Man ser det från månen

nu händer det igen

Och så var det dags igen. POPAGANDA! Förra året såg det ut lite så här och i år kommer det se ut lite, öh hur ska jag kunna veta det nu? Måste iallafall skynda skynda så jag hinner. Packningen går det framåt med, äntligen. men långt ifrån klar. AAAH, panik.

radion spelade vår sång

Hela morgonen har jag suttit men min kalender och fixat med bilder som de ovan. Bilder som får mig att tänka tillbaka på dagar och stunder då jag var så där jobbigt glad. Att bilderna visar fint folk blir grädden på mitt mos idag. Sådant här kommer behövas när jag är far away. Ska proppa mer imorgon. Funderar seriöst på att ta en bild från varje dag på året som gått och sätta dem på de dagarna i år, tror dock jag skippar det. Man vill ju inte vara någon tillbaka längtare när man bor i the capital of capitals.

Annars då, jo jag kom precis hem från jobbet, I work nights. Skoja bara, är visst lite trött. Ska nog sova. Har lekt för mycket död, klätt ut mig till cowboy-älva, kollat på Peter Pan och ätit för mycket ungspannkaka. nattnatt.

klipp & kludda

Så här får kalendern se ut ett tag. Har tagit mig hela morgonen att få ihop något jag kan vara iallafall lite nöjd med. Framsidan blev bara färgstarkare men på baksidan fick Audrey ett par minimarket brillor och jag satte fast ett riktigt örhänge, kanske lite freakat men vafan.

så mycket mer än klotter

Ett överklottrat papper som jag hittade i kalendern från skolår 09/10. Fina år, fina bildlektion. Skulle kunna fälla en tår just nu bara för att det var så fint.

new stuff

Idag var jag en sväng på stan. Satt i de stora röda fåtöljerna på 60, gick förbi franska och sen köpte jag en kalender och jeans.
För någon vecka sedan när jag träffade mamma köpte hon den här till mig.
Och sist men inte minst, tre fina fina saker jag fick med mig från landet.

yara

Lillasyster nummer 2 sover nu på en madrass i mitt rum. Jag och familjen spenderade drygt 4 timmar i bilen idag, Stockholms bilköer är inte okej, och under de timmarna plockade vi upp henne. Hon och Bobbo lekte ett bra tag sen har vi spelat spel och kollat på film. Min dag skulle egentligen sett lite annorlunda ut men på grund av halsen blev det som det blev.

summer colors

Sommarfärgerna börjar avta och hösten närmar sig. Jag är nu inne på sista veckan av mitt sommarlov, sista veckan av frihet och sista veckan i detta avlånga land. Men hösten är en mysig period och Paris är en av de finare platserna på denna snurrande boll så bra, det måste det bli.

Death cab for cutie - Photobooth

en stor, kall iste

Jag vill sitta på 60's uteservering med en stor, kall iste och vänner runt mig, istället ligger jag i sängen med halsont, en hemsk hosta och Two and a Half Men som enda sällskap. Saker som måste göras får helt enkelt skjutas upp och saker jag vill göra får helt enkelt glömmas bort.

för det är ett nytt spel och jag vill inte vara med

Fredagskvällen kändes som att den aldrig skulle ta slut och när den väl gjorde det var allt jag ville att den skulle börja om. Vi satt i Humlan på en röd filt och njöt av mörkret med en engångsgrill och allt var bara bra. Det är sånt här jag kommer sakna när jag åker.

Håkan Hellström - En vän med en bil

Sommarn snurrar fort när vi bara snöar bort.

Det var dans på Vitabergsparkens scen idag och vi var väl förberedda med paraplyer, mackor, muffins och varm choklad. Tyvärr var inte dansen så bra som den kunde varit men mysigt var det allt ändå. Bajamajan var dock mindre trevlig. Efteråt satte vi oss ett tag på en uteservering och sen bar det av hemåt.

Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt

pannkaksfrukost

Jag och Clara bestämde oss för att göra pannkakor till frukost. Tyvärr hade vi inget annat än pärlsocker och chokladsås men det blev gott ändå.

de sa cluck

Fin kväll. God. Natt.

ett kaotiskt kaos

Jag träffade Franska-eleverna när de slutade och då gick Clea, jag och Clara hem till Cluck för mellis, det var en tillbaka till verkligheten upplevelse och jag gillade det. Sen kom jag och Clara på att monki var något vi ville gå till och där blev vi också kvar ett tag med kläder upp till anklarna. Vi testade allt och blev sittade på provrumsgolvet ett tag, faktiskt tills det stängde. Självklart kunde jag inte då gå tomhänt hem. nu är vi hemma hos mig och ska snart åka in till stan. Det blir grillning.

I guess this is it

Sommarens sista dagar rinner ut i sanden. Kroppen vill inte samarbeta, bara sova. Idag ska jag i alla fall förbi Norra Real, där jag skulle gått om jag stannat, för att fylla in någon blankett. Året närmar sig och allt börjar bli verkligt. Framtiden ligger vid våra fötter men allt jag vill är att ta så många, stora steg bakåt som möjligt. Eller kanske stoppa tiden här och nu, vore inte det bra?

sail around the world

Dagen har varit en såndär dag då man känner sig klistrad till madrassen och inte har något emot det. Lite two and a half men, musik, gifflar och the oc har lätt till att dagen runnit ifrån mig. Men det är ju trots allt sommarlov och göra-inget-dagar måste därför tryckas in då och då. Flygbiljetten till Paris spikades idag och jag flyger den 29e vilket betyder två dagar på popaganda, vilket är helt awesomeness. Nu tror jag det blir Mean Girls, fick lust att se på den tidigare och kan inte släppa det.

Belle & Sebastian - Piazza, New York Catcher
Såg Juno igår, fint.

i'm still, i'm still an animal. nobody knows it but me when i slip yeah i slip, i'm still an animal

Så tog jag äntligen tummen ur röven och la upp bilder från way out west. Måste börja med att säga att det var pure awesomeness hela grejen. Musiken var självklart höjdpunkten men leran, plastmaten och alla snyggt klädda festival folk kom inte långt efter. Allt var bara helt svävande. Svaret på vad som var bäst får helt enkelt bli, hela grejen.

La Roux avslutande det hela och fy fan vad bra!

med mina suddigt röda

Det blev en kväll med tjejorna. Vi såg Knight and Day och den var precis vad jag behövde, en actionkomedi. Efter det blev det att hoppa på Claras cykelstyre och åka sveavägen ner till 60. Mys med alla samlade nu när Berfin är hemma. Thyra fick mig sen att åka buss hem och det tog självklart dubbelt så lång tid som om jag skulle åkt tunnelbana, tack för det.

med blött hår och blöta kläder röjde vi hos myran

Igår lämnade jag Alia hos mormor för att sen åka till Thyra och poolpartyt. Efter lite pinsam stämning kom det igång och kvällen blev riktigt lyckad. Lite sämre är att jag nu inte mår så bra. Hade halsont innan och efter 4 eller 5 dopp i poolen och mycket skrikande känns det inte direkt bättre.
Jag var taggad innan det hade dragit igång.
Alex och Johanna var söta.
Clara och jag försökte lätta upp den spända stämningen genom att bada med kläder.
Diskolampan var kvällens mittpunkt tills jag råkade ha sönder den.
Thyra var glad när vi sjöng för henne och hon fick vara kung.
Efter sången kändes en gruppkram rätt.
Det dansandes en hel del (jag kör torka-håret-dansen)
och efter som det var ett poolparty så badades det en hel del också.

söndagar som dom kan vara

Igår fikades det med dessa brudar. Mys att träffas i stan, lite verklighet sådär.
Pixligaste bilden i världshistorien, men så såg jag iallafall ut.
Sådär snygga man kan vara
Jag spårade en smula. Med wow i tankarna skulle jag kunna dansa livet ut.

det snurrar i min skalle

Jag och Alia är hemma hos mig nu. Vi ska kolla på Monsters, Inc. och sen sover min fina här.

Familjen - Det snurrar i min skalle

systrarna små

Jag har inte träffat systrarna i Stockholm sen det var istid och såg ut såhär. Nu är det dags igen.

för en sista gång

Sista dagen på landet sken solen lite så vi åkte ut med båten. Fiskade, badade och hoppade runt på klipporna. Jag älskar det verkligen.

Vet att det varit tyst ett tag men helgen var ju way out west och när jag kom hem igår traffade jag Minna och Thyra. Kommer mer om det senare.

för nu ska vi skrika tills halsen gör ont och sen skrika lite till!

Hejdå stugan för denna gången. Nu rullar vi ner till gbg och way out west.

allt som du gör blir till pärlor på min panna

Sagor för barnen s om är som du, om en tunnel i ljusets slut. Jag är din vän och vi lär oss av varann, det är ett av skälen. Ge dom ett finger och värm min hand, i ett iskallt IKEA-land. Snurr Snurr Snurra min jord.

Idag är sista dagen här för i år och solen skiner. Ut med båt, packa & städa. Sen, hejdå.

i need love cause i don't have my band

The Radio Dept. - I don't need love, I've got my band

konsten att underhålla sig själv på landet


TEJP

Min kära fader har en förkärlek till silvertejp och han visar det på smått galna sätt. Ja, det står numera tejp på väggen i mitt rum.

På fredag bär det av. Tagga, tagga, tagga till way out west. Ibland är pappa bra.

my sister's keeper

Det gjorde rent av ont i hela mig. Fin som få men åh så hemsk.

tre bra på svenska

Parken - Jag har varit vilsen- Lisa
Vapnet - Thoméegränd
Familjen - Det snurrar i min skalle

a special girl turns sixteen today, hurray!

Fina myran fyller 16 år idag och då kanske ett grattis skulle passa. En bra dag ska hon ha iallafall, så får jag krama henne om en vecka. Grattis på dig!

småprickigt och blått

Igår såg jag ut lite såhär.

I need fun in my life

The Drums
Så det kan se ut när det gungas med lillebror. Fin fint.

the duchess


Igår såg jag The Duchess med Keira Knightley. Gud så fin filmen vad och gud så bra hon spelade sin roll. Jag älskar allt som innehåller stora klänningar, höga frisyrer, fina fester och enorma hus. Den var en mörkare version av Marie Antoinette, som är något av det finaste jag sett. The Dushess dock var mindre glädjespridande men fortfarande otroligt bra.

a six hour skype conversation

Jag och Claris har lyckats sitta vid skype i 6 timmar och under de timmarna lyckades jag fånga hennes verkliga jag. Lite speciell är hon men fin ändå.

new city, same amina

Efter mycket eftertanke och stor brist på fantasi till nytt bloggnamn har jag bestämt mig för att stanna på amajnas till hösten. Jag har inte skrivit mycket om vad som komma skall och om jag ska vara ärlig så är det mest för att jag inte orkat utveckla inläggen åt något håll alls under sommaren. Det beror även lite på att jag inte velat. Jag har inte velat tänka på att lämna allt och alla, på att bo på ett nytt ställe, på att inte känna någon och på hur mycket jag kommer sakna det gamla, vanliga. Nu, när hösten närmar sig med stormsteg har jag fått tänka om och jag har insett hur kul det faktiskt kommer bli. En dröm. En stad. En upplevelse. Paris. Och trots att jag ska flytta 154 mil söder ut finns samma jag alltid kvar här.

vad är det för en dag? är det en vanlig dag?

Nej, det är ingen vanlig dag. För det är Gustavs födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!
När någon fyller 13 får man köpa lite sånt som man annars aldrig skulle lägga fram i kassan. Och glad blev han.
Det här var en annan present som jag och Anna funderar på att ta senare.

like a long and weird dream

Potatissoppa, pannkakor, bullar, träning, skavsår, monopol, gossip girl, regn.
Detta är min nya stora kärlek. Användes för första gången igår och jag är såld.

the day after today.

Igår var vi i Smögen. Vi gick runt på bryggan och sen blev det fika.
Och på kvällen gick jag och familjen ut och åt. Jag åt en räkmacka med överdrivet mycket räkor. Kvällen var inte slut efter det utan jag, Anna och Victoria satt uppe och snackade och vid 2 tiden satte vi på Juno. Åh vad bra den är. Efter filmen somnade vi så det blev bråttom att komma hem på morgonen.

it began in hässleholm

En "tur på fjelle" klädd i klassreseoutfiten by A&C med C i luren. Vad kan man säga? Grannarna kommer antagligen ta omvägar runt mig i fortsättningen. Min norska kom fram (jag är nyinflyttad men har snappat upp språket). Telefonen t og hand om oss så det inte skulle sluta i totaldepp genom att dö. Var bara att gå hem, ladda, ringa, fortsätta men i sängen och på vägen istället. Mot slutet hade jag ringdans med mig själv i vägkorsningen.

Stjärfall, stjärfallet är jag. Och du är himlen för mig varje dag.

Lite minnen, lite känslor, lite kärleksförklaringar, lite tårar. Det fina och seriösa vägdes dock upp av mycket skratt. "För några dagar sen när jag satt på dass.." Du är fin du och du, det SKA regna! Det har jag bestämt. Det går att göra en låt på allt

Ja men va fan. IT BEGAN IN HÄSSLEHOLM HoLmx13 (ja, händer och tår behövs för att räkna)!11!!1!!!ett!!!! *skrik*

Häromdan (Alors On Dance) Gotland remix, ja, ja.

i solsken ska man le

Vi tog båten ut på havet och blev genomvåta av vågorna som stänkte på oss. När vi kom fram hann vi knappt äta innan vi bestämde att åka tillbaka på grund av den kalla vinden. Vi hann dock trycka i oss både baguette, choklad och bulle innan det blev för kallt. Det blev att vi la oss på studsmattan med musik och kortspel så fort vi var på fastlandet. Där var det varmt och skönt.

vi låser in oss i rutor vi inte vågar gå ut ifrån


Holiday, oh, holiday!

Minna har nu lämnat denna sidan av landet men kvällen var finfin ändå.
Vampire Weekend - Holiday

sommar och sol

De senaste dagarna har solen inte velat titta fram lika mycket som man kunde hoppats. Istället har vi fått glädjas åt annat.
God mat kan aldrig sitta fel. Dåligt eller bra väder, det passar sig alltid.
Det har spelats en hel del spel. Till exempel monopol och yatzy.
Regnet slutade falla och då blev det promenad.
På fredag kväll kom Annas vänner Anne-Marie och Victoria. Här är A-M i rörelse.
Igår sprack det upp och då var bad ett måste. Vi badade även en gång när vädret inte var på topp men igår var det helt klart bästa badet hittills. Förutom bad låg vi på studdsmattan och i gräset och sög in solen.

RSS 2.0